Thursday, 24 January 2013

workout #3 2013

Assalamualaikum...

Saya bangun awal sikit arini. 4 pagi da terjaga lepas tu tak boleh tidur dah so saya kacau la DH tidur. Hehehe kesian dia dapat wife macam saya. Nasib baik dia tak marah. Dah boring kacau dia saya tunaikan solat Isya'. Saya memang selalu sembahyang Isya pagi2 pukul 5 macam tu. So arini awal sikit la daripada biasa. Kemudian baca Yassin utk sedekahkan kepada Nabi Muhammad, Rasulullah kita, ahli keluarga dan para sahabat baginda dan baca surah al-mulk mohon dimurahkan rezeki dan diberi kesenangan dijauhkan kepapaan. Pagi ni sengaja saya rekod. Terasa mcm nak hadiahkan rekod tu pada DH. Esok2 kalau tak panjang umur saya pergi dulu DH boleh buka dan dengar suara saya mengaji.. Semoga dia boleh rasa lebih tenang. Aih dah melalut dari topik neh.

Pagi ni saya pergi fitness. Hubby temankan. Workout #3 masih 40min je. Bila la nak bertambah kan...hehe. Actually hari ni kami nak angkat barang2 pindah rumah. Tak semua la. Yang besar2 diangkat esok naik lori. So tak boleh workout lama2 walau pun arini cuti. Banyak benda nak buat arini.

So, back to the topic kalori yang terbakar supposed to be more but since saya tak sempat nak masukkan berat dan age tadi treadmill tu estimate ikut standard la kot. Basically lebih berat lebih la kalori yang terbakar.

Masa: 40 minit
Jarak: 3.67 km (ada sikit peningkatan)
Kalori yang dibakar: 182  (actually it was more)
Gradient: 1%

Berat sekarang tak pasti. Penimbang dah simpan dalam kotak but I think masih 85kg.

Skrg tengah breakfast. Ha amik bantai 2 keping tosei. Macamana la nak kurus kan...

Ok, setakat itu saja

Ate' logo

1 comment:

  1. salam atie...

    good job atie...sekurang2nya awak ade kekuatan nk gi fitness...;)...mcm saya pon doc suggest suruh turun berat badan...since saya ni jenis MALAS nk lari or jogging,i pergi aerobic...;)...anyway,u can do it darling...

    take care ye...

    ReplyDelete