Friday, 4 December 2015

Aloha la sangat!

bosan sebenarnya nak cerita pasal period. Period lewat la, period awal la, tak period langsung la
Dah 3 tahun lebih kahwin..asyik la dengan masalah period. Bila la nak settle??

Like I mentioned in many previous entries, I ok lagi bila dapat UPT -ve. I know that belum tibanya rezeki mengandung. Tapi bila tak pregnant, tak pula datang period I memang risau. I know, period pun rezeki juga sama macam pregnancy tapi I tak boleh la. Bila jadi macam tu I susah nak plan for TTC. Period tak regular. Susah nak detect O day. Dan hormon badan I pun jadi tak stabil. Macam2 la emosi yang keluar. Jadi, I tak suka.

Bulan 11 ni expected to got AF at 29th Nov. Tapi until today tak mai2 lagi. So, today is CD 39. Paling lewat period datang tahun ni pada bulan September (CD37). Masa tu pun dah risau sangat2 sampai pergi berurut.
Malas nak fikir apa nak buat this cycle. Cek UPT -ve.

Layankan je lah.

Aloha!!


8 comments:

  1. takmo stress2..sy lg la dulu berbulan2 tak period..egg white lagi lah tak pernah jumpa..opk +ve pun xde..haha..huhu

    ReplyDelete
  2. Atie,

    Period Yani pun dah macam tak teratur dah ni...
    Tapi alhamdulillah lah dah makin pendek sejak haywire beberapa bulan lepas. Before ni, cycle bulan Sept drag panjang sampai 56 hari, cycle bulan Nov sampai 46 hari...ni dah dua hari breast pain terasa sejak CD27, kalau betul kire dalam CD39/40 nnt akan period...makin pendek kan?

    ReplyDelete
  3. hahahah...ingatkn aloha yg party itteww... :-P

    ReplyDelete
  4. Atie..so true..bila tak peknen,tapi tak jugak period,memang risau sangat2..Akak pulak sekarang ni period dah mula sikit2.hari ke 3 dah kering sikit2 tak macam dulu2..hari ke 6 baru kering sikit2..pun risau jugak..alahai..

    ReplyDelete
  5. Sis sama mcm saya.. klau x period dlm sebulan atau 2 bulan lebih mmg risau..Bila period jd normal punya la happy..tp skrg ni dh x normal balik maybe sbb stress dgn kerje, bdn letih lagi.. kene pegi bercuti pnjg kot baru period normal..hehehe

    ReplyDelete
  6. Saya mesti mengatakan anda adalah sangat kuat. Cerita inspirasi sebenar anda akan memberi inspirasi kepada yang lain juga . Terima kasih banyak untuk berkongsi. Saya berdoa untuk anda.
    IUI treatment in India

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

  8. Dear Friend,

    "If You are feeling Frustrated Or Hopeless because of your
    inability to get pregnant. If all you have been told is that there is
    nothing wrong with you and yet you can't get pregnant then this is
    your chance to do so. Or are you having any of the challenges
    listed below? Whatever it is that may be causing your infertility,
    you can be sure you are on the right post. Infertility problems include:


    -- trying to get pregnant for years
    -- Irregular Menstrual Cycles
    -- Delayed Periods
    -- Endometriosis
    -- Ovarian Cyst
    -- Miscarriages
    -- High Prolactin
    -- Hormonal Imbalances
    -- Low Sexual Drive

    * Have you been trying to conceive and have your own baby without any
    success?

    * Have you taken several drugs and even concoctions all because you want to
    become a mother?

    * Have you undergone surgeries and yet you still can't conceive?

    * Have you been unable to find a solution to your infertility or that of
    your spouse?

    * Are you ready to brace yourself with the simple steps to getting pregnant?

    * If you have also been battling with Fibroid, Blocked Fallopian Tube and
    you want completely get rid of it?

    If your answer to any of the above questions is YES, then your story is
    about to change.But first, see what Mrs jessica from USA said about my
    herbal herbs product.



    I Was Married for Over 5 Years Without The Fruit Of The Womb. My Husband
    Was Very

    Supportive But His Family Showed Me Hell. At First I Was Skeptical Of Your

    herbal herbs product Because I Have Used Lots Of Different Things But To No
    Avail. But

    Thank God I Gave It A Try. Now, I Am 8 Months Gone. Thank You Very Much.

    Mrs Cynthia from usa, My gynecologist said both of my fallopian tubes has
    been blocked that i would not be able to conceive at all. I felt so bad
    that i nearly killed myself, If not for


    my husband who stood firmly with me. My friend introduced me to your home
    of solution your herbal herbs is real and good. At first, i felt reluctant
    to buy
    it, but i took a step of faith. Now,


    I am a proud mother. Thank you for your

    encouragement and support."-- Mrs jessica from
    USA

    Do you really find it difficult to get pregnant contact doc natasha today
    and receive yours too pregnancyherbs@gmail.com Her WhatSapp
    contact : +2347036879479 +2347036879479

    pregnancyherbs@gmail.com Her WhatSapp contact :
    +2347036879479 +2347036879479

    ReplyDelete