Friday, 4 December 2015

Aloha la sangat!

bosan sebenarnya nak cerita pasal period. Period lewat la, period awal la, tak period langsung la
Dah 3 tahun lebih kahwin..asyik la dengan masalah period. Bila la nak settle??

Like I mentioned in many previous entries, I ok lagi bila dapat UPT -ve. I know that belum tibanya rezeki mengandung. Tapi bila tak pregnant, tak pula datang period I memang risau. I know, period pun rezeki juga sama macam pregnancy tapi I tak boleh la. Bila jadi macam tu I susah nak plan for TTC. Period tak regular. Susah nak detect O day. Dan hormon badan I pun jadi tak stabil. Macam2 la emosi yang keluar. Jadi, I tak suka.

Bulan 11 ni expected to got AF at 29th Nov. Tapi until today tak mai2 lagi. So, today is CD 39. Paling lewat period datang tahun ni pada bulan September (CD37). Masa tu pun dah risau sangat2 sampai pergi berurut.
Malas nak fikir apa nak buat this cycle. Cek UPT -ve.

Layankan je lah.

Aloha!!


7 comments:

  1. takmo stress2..sy lg la dulu berbulan2 tak period..egg white lagi lah tak pernah jumpa..opk +ve pun xde..haha..huhu

    ReplyDelete
  2. Atie,

    Period Yani pun dah macam tak teratur dah ni...
    Tapi alhamdulillah lah dah makin pendek sejak haywire beberapa bulan lepas. Before ni, cycle bulan Sept drag panjang sampai 56 hari, cycle bulan Nov sampai 46 hari...ni dah dua hari breast pain terasa sejak CD27, kalau betul kire dalam CD39/40 nnt akan period...makin pendek kan?

    ReplyDelete
  3. hahahah...ingatkn aloha yg party itteww... :-P

    ReplyDelete
  4. Atie..so true..bila tak peknen,tapi tak jugak period,memang risau sangat2..Akak pulak sekarang ni period dah mula sikit2.hari ke 3 dah kering sikit2 tak macam dulu2..hari ke 6 baru kering sikit2..pun risau jugak..alahai..

    ReplyDelete
  5. Sis sama mcm saya.. klau x period dlm sebulan atau 2 bulan lebih mmg risau..Bila period jd normal punya la happy..tp skrg ni dh x normal balik maybe sbb stress dgn kerje, bdn letih lagi.. kene pegi bercuti pnjg kot baru period normal..hehehe

    ReplyDelete
  6. Saya mesti mengatakan anda adalah sangat kuat. Cerita inspirasi sebenar anda akan memberi inspirasi kepada yang lain juga . Terima kasih banyak untuk berkongsi. Saya berdoa untuk anda.
    IUI treatment in India

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete