Friday, 19 July 2013

Period at CD41

Cycle bulan ni genap 40 hari. Hari ke-41 iaitu hari ni AF datang. Dah lewat petang mcm tu.

Ada memasang harapan? Yup tidak dinafikan memamg I ada memasang harapan lewat period 10 hari ni ada berita gembira tambahan pula sekarang berada di bulan Ramadhan. Namun masih belum ada rezeki period datang menjengah. Beritahu DH tadi dia cakap Alhamdulillah. Sekurang2nya I period juga. Kelewatan cycle kali mungkin disebabkan oleh stress kerja dan sikap I yang tidak disiplin makan supplements setiap hari.

Jika sekarang bukan bulan puasa I sepatutnya dah boleh call Pusat radiologi HUKM untuk buat appointment buat HSG. Therefore i need to wait for next cycle. Hopefully next cycle AF tak lewat.

Orite, that is all. Selamat berbuka...7.22 pm dah skrg ni :)

Ate' logo

10 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Atie Nash, Yani ni dah masuk CD34 hari ni, batang hidung period pun x nampak lagi. upt test pagi tadi, negatif. Breat dah bengkak hampir seminggu lebih, rahim kadang kala cramp, tapi ntah bila nak haid. masa cycle clomid bulan lepas, cycle lawa 28 hari..ni dia buat balik perangai, dah sampai CD 30++. Letih la tunggu, Yani kalau boleh nak elakkan makan duphaston sebab berharap period turun sendiri. tak kisah la lambat tapi asalkan datang sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yani, ati pun rasa macam tu tapi masa CD30++ tapi lewat jugak dia datang. Don't worry nnt Yani test upt lagi kay...

      Delete
  3. hai atie.

    eh, nak buat hsg kenapa kena tunggu next cycle? kan sempat je buat dalam cycle ni kan?

    ReplyDelete
  4. Skrg bulan puasa...HSG buat masa period baru habis kan. Syg pulak nak ponteng puasa. Lagi pun Dr advise buat lepas raya.

    ReplyDelete
  5. Atie, samelah harapan semua TTC, kalau lewat harap2 ada good news kan...Anyway, alhamdulillah period boleh dtg every month. takpe atie, lps seminggu habis period, u boleh BD bersungguh2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah setakat ni AF masih dtg tiap bulan cuma x tetap la cycle dia. Last two months cantik je cycle, bulan ni lambat pulak. Lagipun skrg ati makan pil perancang n metmorfin yg Dr prescribed. BD sungguh2 eh hehehe...in shaa Allah Nina...lgpun tanggungjawab kita sbgai isteri kan. Harap sgt masalah hubby cpt improve

      Delete
  6. hai.. salam kenal,
    follower no.46
    done follow sini,
    jom follow teman yea yunk..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete